Énekkar

A Gárdonyi kórusa

A Gárdonyiban a "zene mindenkié" - Kodály Zoltán szavaival élve. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a 130 főre bővült kórus, mely a kerületi kórusok közül a legnagyobb létszámmal büszkélkedhet. Kicsik és nagyok együtt énekelhetnek 3. osztálytól 8. osztályig. A kórustagság bárki számára elérhető, először 3. osztályban meghallgatás során egy szabadon választott dal eléneklése után, felső tagozatban pedig egész évben lehetőség nyílik a csatlakozásra a kórusvezető döntése alapján. Célunk a zene megszerettetése, a közös éneklés élménye. Az év során heti négy énekkari próba áll rendelkezésre, melyből egyet kell kiválasztaniuk a gyermekeknek, de szép számmal akadtak olyanok is, akik ha tehették és idejük engedte, több próbán is részt vettek. A négy próbának köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy kis csoportokban tudjunk dolgozni, nagy hangsúlyt fektetve a helyes hangképzésre, egymás hangjához való igazodáshoz, valamint a különböző műfajú és nehézségű dalok könnyebb elsajátítására. Repertoárunkban megtalálhatók népdalok, kánonok, két- és háromszólamú dalok, valamint zongorakíséretes kórusművek.

Az énekkar élete nagyon mozgalmas, mindig van mire készülni: évnyitó, nemzeti ünnepek, karácsony, Tavaszi hangverseny, évzáró, ballagás.

Miért szeretek énekelni?

"Én azért szeretek énekkarra járni, mert eleve szeretek énekelni. Az énekkar biztosítja a folyamatos éneklést, énektanulást és a tanárnőnek is szép hangja van és kedves, mellyel lelkesíti az éneklő kórust."

                                                                                                                      Lévai Blanka 5.b

"Én azért szeretem az énekkart, mert már amúgy is nagyon szeretek énekelni, társaságban énekkart."

                                                                                                                      Jakó Ákos 5.b

"Azért szeretem az énekkart, mert sokat énekelünk, dalokat tanulunk. Azért is jó az énekkar, mert Viki néni tartja. Felléphetünk az ünnepségeken és más eseményeken. Ez a kedvenc különórám."

                                                                                                          Rausch Anna Szonja 5.b

Énekkari próbák:

Szerdánként 6. és 7. órákban

Csütörtökönként 6. és 7. órákban

Foglalkozás vezetője:Bangó Viktória ének-zene tanár

Kattintson a képre