Énekkar

Énekelni mindenki tud. Ez az ember egyik alapvető, ősi önkifejezőeszköze. A hallás pedig igen jól fejleszthető.

 „Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegít sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza.” Fogalmazza meg Kodály Zoltán.

Szeretettel várok minden énekelni vágyót 2-8. osztályig. A kórushoz egy meghallgatás után lehet csatlakozni, amely egy szabadon választott népdal elénekléséből, és skálázásból áll.

Repertoárunkban klasszikus, és könnyűzenei, egy-és többszólamú, kíséretes és acapella művek egyaránt megtalálhatóak, sok izgalmas összetevővel fűszerezve.

A próbák időpontjai:

Hétfő: 14:00-15:00

Kedd:14:00-15:00

Csütörtök: 14:00-15:30 Összkar

 

A hétfői, vagy keddi próbák közül az egyik választható, a csütörtöki összkar kötelező.

A kórus a tanév során rendszeresen szerepel iskolai eseményeken, nemzeti ünnepeken, karácsonykor, kerületi versenyeken, és egyéb programokon.

A közös éneklés lehetőséget biztosít önmaguk megmutatására,azok számára is, akik egyénileg nem szeretnének vagy nem mernek kiállni nagyközönség elé.

Az énekkari próbák során az intonáció és az énekhang minősége folyamatosan csiszolódik. A rendszeres fellépési lehetőségek pedig elősegítik az előadói kvalitások fejlődését.

A kóruséneklés, és általa a zenei nevelés nagyon fontos eszköz a lelki és szociális fejlődésben. Rengeteg közvetett és közvetlen pozitív hatása van. A zenetanulás érzékenyít, fejleszti a koncentrációt, az együtt zenélés pedig az egymásra figyelés, és az együttműködés képességét erősíti. Egyszerre három szférát érint bennünk: az ösztönöst, az érzelmit és az értelmit.

A zene és azon belül az éneklés a legszebb eszköz arra, hogy a testi-lelki egészséget és az egyéniség pozitív vonásait kibontakoztassa, és felerősítse.

Amellett, hogy erkölcsre és fegyelemre nevel, a szabadidőhasznos eltöltésének alternatívája, amely lehetőséget biztosít az önkifejezésre. Bizonyított, hogy a zene fejleszti a képzelőerőt, az emlékezőképességet, és a gondolkodást.

A próbákon és a fellépéseken túl a kórusnak évente több alkalommal lehetősége nyílik egy kis lazításra, a tanév során saját összejöveteleket is szervezünk.

Várlak benneteket:

Tóth Zsuzsanna tanárnő

 

 

 

Kattintson a képre