Fotószakkör

 

 

A fotószakkörön ismerkedünk analóg technikákkal, hagyományos filmes fényképezéssel. Cipős és süteményes dobozból fényképezőgépet ( Camera Obscurát ) és fotogramokat készítünk, játszunk a fénnyel. Sok-sok képet nézünk, ismerkedünk a fotótörténet nagy alakjaival, és kiállításokat látogatva  a ma élőkkel, alkotókkal. Rendszeresen látogatjuk a Bartók Béla úti galériákat, ahol fotókiállítások vannak. Terveink között szerepel, hogy kiránduláson ( Gellérthegyen, a városban ) fotózzunk, és ezt közösen kiértékeljük, megbeszéljük

Szakkörünk hétfő délutánonként 14.30-tól 16 óráig tart.

A szakkört Kovácsné Tundó Klára tanárnő vezeti.

Minden gyereknek a zsebében van fényképezőgép. Rengeteg fényképet készítenek, és nagyon sokat törölnek, rosszakat és jókat is. Milyen a jó fotó? Mit érdemes megőrizni?

Beszélgetünk erről is. A fotószakkörön ismerkedünk analóg technikákkal, hagyományos filmes fényképezéssel. Érdekes, hogy a kép nem rögtön látható, várni kell, türelmesnek lenni...

Sok-sok képet nézünk a fotótörténet nagy alakjaitól, és kiállításokat látogatva a ma élőktől, alkotóktól. A fotószakkörrel rendszeresen látogattuk a fotógalériákat,  jártunk a környéken és a Mai Manó Fotómúzeumban is.

Sétáink során a kezünkben levő eszközt, legyen az analóg vagy digitális, próbáljuk tudatosan használni, meglátni a környezetünkben lévő szépséget, harmóniát, legyen az egy pocsolya vagy a Gellérthegy. 

Szakkörvezető

Kovácsné Tundó Klára

Kattintson a képre