Gárdonyi Színpad

 

Diákszínpad

Alsó tagozatos diák színjátszás

 

 

Felső tagozatos diák színjátszás

Gárdonyi Diákszínpad

 

 

Az Újbudai Gárdonyi Géza Általános Iskola amatőr színjátszói a hagyományokhoz hasonlóan június elején zenés mesejátékot mutattak be a B32 Galéria és Kultúrtér színpadán szüleiknek, tanáraiknak és meghívott vendégeiknek.

Varró Dániel – Presser Gábor Túl a Maszat-hegyen zenés mesejátéka már a próbák alatt elnyerte a gyerekek tetszését. Mind a történet, mind a zenei betétek izgalmasnak, érdekesnek bizonyultak a tanulók körében. A szakkörön izgatottan próbálgatták a szerepeket, ki melyik szereplőt szeretné majd játszani az előadáson. A jó hangulatú műhelymunka, no meg a kitartó gyakorlás meghozta gyümölcsét. A közönség nagy tapssal jutalmazta őket.

Az egész évi munka lehetőséget biztosít a gyerekeknek a különféle színjátszó technikák megismerésére, elsajátítására. Végzünk improvizációs gyakorlatokat, dramatizálást, kreativitást fejlesztő gyakorlatokat. Így a gyerekek játékosan sokféle irodalmi művel találkoznak.

Szerdán délutánonként próbálunk, és a korosztálytól függően választjuk ki a bemutató előadás darabját. Erre az évre szintén mesejátékkal készülünk. A nagy klasszikusok közül válogatunk: Hófehérke, Pinokkió, Csipkerózsika.

 

Tóth Erzsébet

tanító

Kattintson a képre